Quellen für unsere Empfehlungen - LYKON
Warenkorb
Warenkorb

Quellen für unsere Empfehlungen

All unsere Tips, Hinweise und Aussagen sind wissenschaftlich fundiert. Hier findest Du eine Übersicht über all unsere Quellen, wenn Du etwas noch genauer nachlesen möchtest.

Alanin

  • Souci SW, Fachmann W, Kraut H: "Die Zusammensetzung der Lebensmittel, Nährwert-Tabellen", 6. Auflage., In: Medpharm Scientific Publishers Stuttgart, 2000.

HbA1c

HDL (High Density Lipoprotein)

hsCRP (hochsenstitives CRP)

Jod

Leucin

Magnesium

Omega-3 index

t-Cholesterin

Testosteron

Tryptophan

Vitamin A

Vitamin D

Vitamin K1

Zeaxanthin

  • "Lutein and Zeaxanthin for Vision" WebMD

Zink

  • "Other Vitamins and Minerals" National Health Service UK
  • "Impact of the discovery of human zinc deficiency on health." Wayne State University School of Medicine, Detroit, USA
  • "Vitamin and mineral status: effects on physical performance." U.S. Department of Agriculture
  • "Zinc status in athletes: relation to diet and exercise." School of Sports Medicine, University of Perugia, Italy
  • "Role of nutritional zinc in the prevention of osteoporosis." Division of Endocrinology, Metabolism and Lipids, Department of Medicine, Emory University School of Medicine, Atlanta, USA
  • "Zinc" WebMD

α-Carotin

  • "Serum α-Carotene Concentrations and Risk of Death Among US Adults" The Third National Health and Nutrition Examination Survey Follow-up Study

α-Linolensäure

  • "Vegetarismus - Informationen zur Beratung" Deutsches Ernährungsberatungs- und informationsnetz
  • "Alpha-Linolensäure" Jameda
  • Bundesinstitut für Lebensmittelsicherheit
  • H.Lemberger,U.Gonder, N.Worm "Fett Guide: Wie viel Fett ist gesund? Welches Fett für welchen Zweck? Tabellen mit über 500 Lebensmitteln, bewertet nach ihrem Fettgehalt und ihrer Fettqualität" Systemed; Auflage: 2, 2012

β-Carotin

  • "Statement on the safety of β-carotene use in heavy smokers" European Food Safety Authority

γ-Linolensäure

  • Vitalstofflexikon Doc Medicus "Gamma-Linolensäure"
  • "Addition of eicosapentaenoic acid to gamma-linolenic acid-supplemented diets prevents serum arachidonic acid accumulation in humans." Department of Internal Medicine, Wake Forest University School of Medicine, Winston-Salem, USA